Meny Lukk

Personvernerklæring for FGT

 FGTs personvernerklæring                                        (sist revidert 20.9.19)

FGT (org.987621435) ved styreleder, er behandlingsansvarlig for lagring og behandling av personopplysninger for:

  • FGTs medlemmer
  • Medlemmers klienter i eventuelle klagesaker
  • Leverandører
  • Ansatte og konsulenter

Har du spørsmål om personvern hos FGT kan du ta kontakt med post@foreningenfgt.no

Eksempler på behandlingsaktiviteter er:

  • Registrere nye medlemmer
  • Fakturere
  • Utstede forsikringsbevis
  • Behandle eventuelle klagesaker

Personopplysninger som behandles og lagres er:

  • Alminnelige personopplysninger som navn og fødselsdato
  • Kontaktdetaljer som e-post, telefonnummer, adresse og organisasjonsnummer

Alle behandlingsaktiviteter har et lovlig behandlingsgrunnlag, for eksempel:

  • Å overholde avtaler med medlemmer
  • Å overholde en rettslig forpliktelse FGT er underlagt, for eksempel lagring på grunn av lovbestemte regler for regnskapsmessige forhold
  • Å ivareta FGTs berettigede interesser (forutsatt at enkeltpersoners interesser ivaretas), for eksempel for å forsvare et rettskrav

Enkeltpersoner kan til enhver tid:

  • Få innsyn i og kopi av sine personopplysninger, på maskinlesbart elektronisk format
  • Endre sine personopplysninger
  • Be om sletting av sine personopplysninger
  • Avslutte avtaleforholdet

Lagringstid for personopplysninger

FGT oppbevarer personopplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle behandlingsformålet. I utgangspunktet slettes data når et avtaleforhold avsluttes. Lovbestemte regler, for eksempel knyttet til lagring for regnskapsmessige formål, og andre rettslige forpliktelser kan gjøre det nødvendig å lagre personopplysninger i lengre tid. Fortsatt lagring kan også skje når det er nødvendig for å ivareta FGTs berettigede interesser, som for eksempel å gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav.

Informasjonssikkerhet

Beskyttelse av personopplysninger er av stor betydning for FGT og det sørges til enhver tid for at personopplysninger er beskyttet mot utilsiktet endring, sletting eller utlevering til uautoriserte parter.

Overføring av personopplysninger

FGT kan utlevere personopplysninger til databehandlere som utfører tjenester for FGT. Databehandlerne vil kun bruke personopplysningene til det formålet de ble samlet inn for og for å utføre tjenestene for FGT. Utlevering av personopplysninger til myndigheter forekommer kun i henhold til lov og gjeldende regelverk. Annen utlevering skjer kun etter skriftlig instruks og samtykke fra den registrerte.

Databehandlere

FGT bruker følgende databehandlere:

  • Domeneshop for Eposttjenester og WEB-hotell Andre?
  • Tripletex til medlems og abonnentregister og til økonomi, regnskap og lønn.
  • Microsoft Office 365 til kontorstøtte og elektronisk arkiv.
  • Google Analytics for analyse av bruken av nettsiden vår
  • Regnskapsfører for regnskapstjenester.

Bruk av informasjonskapsler         

Analyseverktøyet Google Analytics bruker informasjonskapsler (cookies) til å produsere statistikk over antall unike brukere på nettsiden.

Klagerett

Dersom du mener at FGTs behandling av personopplysninger er i strid med relevante personvernbestemmelser har du rett til å sende inn en klage til FGT direkte, Datatilsynet eller annen relevant tilsynsmyndighet.

Klage til FGT kan sendes per post til Forening for Gestaltterapeuter, c/o Therese Hübert, Knausveien 12, Kristiansand, eller på e-post til post@foreningenfgt.no